Direkte sendingar


8. des. 2020: Årstad og Bergenhus

lagt inn 9. des. 2020, 01:57 av Bjørn Enes   [ oppdatert 9. des. 2020, 03:39 ]

På grunn av pandemien fekk berre 20 deltakarar sleppe inn då Årstad og Bergenhus Kulturkontor inviterte til amatørkulturkveld 8. desember. 
- Bergen Beatklubb sette steminga med akustiske versjonar av klassiske beatlåtar før og under møtet. 
- Kulturbyråd Katrine Nødtvedt vart intervjua av Geir Elling Eikenes - om byrådet sine avgjerder og oppmodingar til det frivillige kulturarbeidet under pandemien - Sjå intervjuet her  
- Inger Lise Skarstein frå Fortidsminneforeningen vart intervjua av Bjørn Enes frå Memoar - om frivillig kulturarbeid - sjå samtalen her
- Sist i møtet viste det seg at baktanken med at akkurat dei to skulle gjennomføre samtalen, var at dei var valde ut til å få dei lokale kulturprisane for 2020. 


Feltdagbok Memoar:


Kulturbyråd Katrine Nødtvedt - flankert av prisvinnarane Bjørn Enes og Inger Lise Skarstein
 

Tirsdag 9. juni 2020:

lagt inn 17. jun. 2020, 02:19 av Bjørn Enes   [ oppdatert 17. jun. 2020, 02:20 ]

Bergen har alltid vært en by med mange innvandrere. I et 950-års perspektiv er Bergen en by med flere hundre års innvandring!
Møhlenpris er en bydel som både har tiltrukket seg og ønsket velkommen ulike nasjonaliteter. Barn og unge i bydelen har vokst opp som andre generasjons innvandrere.


Historietorget på Møhlenpris arbeider med et prosjekt som til høsten skal bli en utstilling med bilder og tekster, og med tiden en bok. Det tar for seg hvordan andre generasjons innvandrere finner seg til rette i kryssfeltet mellom kulturer, og hvordan de bidrar til utvikling av Bergens kulturliv.


Haci Akman, professor i etnologi ved UiB, har intervjuet andre generasjons innvandrere med 30 forskjellige nasjonaliteter. I et foredrag om dette skal han også samtale med ungdommer fra Møhlenpris og andre bydeler i Bergen om å leve mellom to eller flere kulturer.


Tirsdag 9. juni 2020:


Torsdag 4. juni 2020 kl 17:00

lagt inn 17. jun. 2020, 02:12 av Bjørn Enes   [ oppdatert 17. jun. 2020, 02:15 ]

Tema for sendinga var innsamling og formidling av munnleg kulturarv.  Det var Historietorget på Møhlenpris som fortalde om korleis dei arbeider- me fekk og sjå nokre smakebitar av munnleg kulturarv som er lagt inn i kartet "Bydelene forteller". Deltakarane var Geir Elling Eikenes (Amatørkulturrådet), Ada Freng og John Erik Ågotnes (Historietorget) og Anne-Lene Rasmussen (Møllaren Frivilligsentral). Programleiar var Bjørn Enes frå Memoar. 


Bydelene forteller:


Køyreplan - sending 4/6:

Kl. 17:00 - Start:
 • Bjørn Enes ynskjer velkomen.
 • Geir Elling Eikenes, leiar av Amatørkulturrådet
 • Ada Freng  frå Historietorget
  • Samtale om munnleg lokalhistorie på Møhlenpris og Sydnes. (Djerv og idrettshistorie, Intervjuserie i bibliotekstudio, "Husene forteller", minoritethistorie, "Gubbelaget")  
  • Video: Knut Scheldrip Bjercke     
 • John Erik Ågotnes, Historietorget/Memoar: 
  • Samtale om opptak på Nøstet 29/5 (særleg hans "augevitneforteljing" om kor mykje arbeid det var). Samtale om verdien av slike innsamlingar av bilde og forteljingar.
  • Fotoserien (under redigering - blir publisert att om kort tid). 
  • Video: Mortefiskaren
 • Anne Lene Rasmussen: Møllaren Frivilligsentral   
 • Avslutting - Samtale med Geir Eikenes informasjon 
  • Om neste sending frå "Bydelene forteller". Bydeleneforteller.no og vidare visjonar om prosjektet. 

Ca kl. 18:00 - slutt.  

1-3 of 3