Munnleg historie for alle‎ > ‎2020‎ > ‎

26/5: Fyrste direktesending

lagt inn 4. jul. 2020, 09:41 av Bjørn Enes
Då koronapandemien "digitaliserte" arbeidsformene til Memoar, viste det seg fyrst at vegen var kort frå intervjuopptak i bibliotek, musé eller heime hos, folk til videokonferanse-intervju. Derifrå var det heller ikkje langt til direktesendingar. Fyrste direktesending over internett var Memoar sitt eige årsmøte 26. mars. Det var svært vellukka, og inspirerte til litt meir intern eksperimentering - fram til Amatørkulturrådet i Bergen kom med sin idé om at historielag og andre som hadde blitt nøydde til å avlyse foredrag eller andre møter i serien "Bydelene forteller" kunne få hjelp til å gjennomføre direktesendingar. 

Bildet: Johan Knutsen frå Memoar sit med i-Pad og styrer kamerautstnitt 26/5

26. mai hadde Memoar ansvaret for å sende Amatørkulutrrådet sitt eige årsmøte ut på nett.  Den gjekk frå Bydelsnhuset på Nordnes og blei kringkasta på nett- og Facebooksidene til Amatørkulturrådet og Memoar.  
4. juni vart det gjennomført ei ny direktesending om prosjektet Bydelene forteller og innsamling av stubbar - korte stadsrelaterte forteljingar - frå Nøstet. 

9. mai gjekk sørebels siste sending "på lufta" - denne gong var temaet andre generasjons innvandrarar til Bergen. Foredragshaldar var professor Haci Akman, arrangør var Historietorget på Møhlenpris. 

Opptak av alle senidngane ligg på www.memoar.no/bergen

Arbeidet med direktesendingar kjem til å bli vidareført over sommaren. I første omgang i Bergen, men etter kvart som erfaringane gjer oss sikrare kjem vi også til å hjelpe fram direktesendingar om munnleg historie i andre delar av landet. Gjerne då i omlag denne formen: 

Direktesending frå "Studio Memoar" 4/6:  
Comments