Guttedager i Svaneviksveien

lagt inn 30. apr. 2016, 09:51 av Bjørn Enes   [ oppdatert 30. apr. 2016, 09:51 ]
(Utskrift av melding i Bergens Tidende, 6. feb. 2001)
  
Det er over 40 år siden Ludvig Myrland flyttet fra Minde og opp til Paradis. Men oppvekstårene i Svaneviken husker han godt. Veldig godt.

    I alle år har Ludvig Myrland fortalt historier fra guttedagene hjemme i Svaneviksveien under og etter krigen. Men aldri hadde han tenkt seg at det skulle bli bok av det. Helt til sønnen John Ludvig Myrland ymtet frempå at det kanskje var lurt å få skrevet ned alle de gode historiene. 

Guttene i gaten 
    Som sagt, så gjort. Luddaen gikk i tenkeboksen, og ut kom han med boken Krig og fred i Svaneviken. Både Eriken, Kårsjaren, Knerten, Reidaren, Gillaen, Kåbben, Sjuren, Harsen, Påsan, Brodd, tante Ruth, Krølle, Kviten, Lynet, Nils, Plomma, Bassen, Svein, Jallaen, Skalken, Russeren, Langbein, Metten, Molboen, Reket, Bai-Baien, Gåsemor, Jonny Weissmuller, Eddie Constantin og Hopalong Cassidy er med. 

Arbeidskar
    Ludvig Myrland var bare 15 år gammel da han dro til sjøs og seilte utenriks i fire år. Etter avtjent verneplikt arbeidet han som truckfører, han har kjørt drosje, lastebil og trailer til han gikk av i 1999. Myrland har foruten Krig og fred i Svaneviken gitt ut en bok om Ramsøy-slekten i Aurland. Han har også drevet slektsforskning - og funnet både konger, keisere og sjørøvere i sin anerekke. 
Boken fra Luddaen sin oppvekst på Minde fås kjøpt både hos Beyer, Melvær og i Mix-kiosken i Minde Alli. 

Anne-Grethe Dahlanne.dahl@bt.no (Oppdatert informasjon 2016: Boka er utselt - men finst på Bergen Bibliotek.)

Comments