VIRUS 6: Stengt inntil videre

Under pandemien er livene våre blitt ganske hullete. Hvordan takler vi det?

Tomme butikkhyller, tomme gater, tomme kalendere. Under pandemien er vi blitt utsatt for mange fravær, tomrom og mangler. Noen av dem har vært ganske synlige, men andre tenker vi kanskje ikke like mye på.

Caroline Roka forteller om hvordan hun og familien hjalp til med å fylle de tomme butikkhyllene på den lokale Kiwi-butikken. Anne Karlsen Hove er drosjesjåfør i Oslo og hun opplevde hvordan byen ble forvandlet da gatene ble tømt for mennesker. Birgit Schmidiger reiste med fly i april 2020 fra en tom og øde avgangshall på Gardermoen.

For Kristian Pedersen ble mørketiden i Bodø ekstra mørk, med stengte konsertlokaler og forballtribuner. I tillegg forhindret "søringkarantenen" ham fra å treffe kjæresten. Ola Berglund er født i Sverige, men bor i Halden. Hver lørdag møter han tvillingbroren Pontus på broen over Svinesund. Kari Hop Skiftesvik levde et aktivt pensjonistliv i Bergen, da kalenderen hennes plutselig ble tømt for innhold.

Lenker til de lange intervjuene

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.