Virus - podcast og bok

Norsk folkemuseum og Memoar

podcast fra pandemien!

Nedenfor, på denne siden, finner du 11 episoder podcast med historier fra et annerledes år. Episodene ligger også på spotify. Hva har folk opplevd under pandemien? På hvilke måter er livene våre blitt forandret? Fortellingene til podcasten Virus er hentet fra de rikholdige koronaarkivene til Norsk Folkemuseum og Memoar. Redaktører: Audun Kjus og Cathrine Hasselberg. Musikk: Therese Aune. Støttet av Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNB og Bergesenstiftelsen.

Boka VIRUS

Boka med historier fra korona-nedstengningen er et samarbeid mellom Norsk Etnologisk Gransking, Memoar og Norsk Folkeminnelags skrifter. Boka ble lanser 13/9-22 på Ibsen museum. Innlederen Kari Hesthammer mente at boka er svært god, berørende og viktig.

korona

I april 2020 tok Memoar til å samle inn om korona-pandemien. Smittevern-reglene gjorde det vanskelig å møte folk for intervju ansikt til ansikt. Derfor tok vi i bruk videokonferanser som verktøy. Intervjuene forteller om hvordan pandemien grep inn i ulike menneskers hverdag.

minner.no

På nettsiden minner.no finner du enda flere fortellinger fra koronatiden, både skriftlig og videointervju. Du møter du historier om tap, sorg og store omveltninger, men også håp, modige valg og kreative løsninger for hvordan man kunne leve et helt vanlig liv i en ganske uvanlig tid.

PodcasteN virus 11 episoder