Korona

innsamling av historier fra koronapandemien

en historisk periode 2020-2021

I april 2020 tok Memoar til å samle inn muntlig historie fra korona-pandemien. Smittevernreglene gjorde det vanskelig å møte folk for intervju ansikt til ansikt. Derfor tok vi i bruk videokonferansar som intervjuverktøy. Alle intervjuene ligger nedenfor. På nettsiden minner.no finner du enda flere fortellinger fra koronatiden, både skriftlig og videointervju.

bok

I boka VIRUS kan du lese om hvordan koronpandemien grep inn i ulike menneskers hverdag, formidlet gjennom livene og ordene til flere enn hundre fortellere.

podcast

Du møter historier om tap, sorg og store omveltninger, men også håp, modige valg og kreative løsninger for hvordan man kunne leve et helt vanlig liv i en ganske uvanlig tid.

beredskap

Mennesker i unntakstilstand forteller. Etter koronapandemien kom krigen i Ukraina, vi opplever klimakrise og skytinga før pride sommeren 2022 satte oss i beredskap for kjærlighet.

Høst, vinter 2021

Vår, sommer 2021

Etter sommEren 2021

SommEren 2020

Janecke Engeberg Sjøvold

Asbjørn Hollerud

Lisa Hermansen Drevland

Våren 2020

Om inNsamlinga 2020-2021

Alle kan bidra

I enkeltintervju gir du munnleg samtykke til opptak og avlevering til minner.no Du kan i tillegg gi samtykke til at ditt bidrag blir publisert på Minner.no og Memoar.no.

Teknisk

Når vi har avtalt ein samtale, får du ein epost med ei lenke - trykk på den. Viss du har kamera og mikrofon på PCen, Mac'en, Chromebooka, telefonen eller nettbrettet, startar dei automatisk.

innsamling

Unntakstilstanden er forhåpentligvis over. Videoen over forteller oss om hvordan Memoar jobbet og tenkte i 2020. Men har du lyst å fortelja om korona i dag? Ta kontakt for intervju.

Korona-intervjuguide