Christoffer Holm

Christoffer Holm - Korona - Memoar
Intervju 14.01.2021 med Cathrine Hasselberg
Christoffer jobber som barsjef på Oslo mekaniske verksted i Oslo, et av utestedene som har blitt hardt rammet av de ulike smitteverntiltakene fra regjeringen.

les meir

Allerede 12. Mars 2020 ble de ansatte permittert da Oslo mekaniske måtte stenge, før de kom tilbake igjen på jobb over sommeren. I løpet av denne sommeren innførte Oslo mekaniske en rekke nye smitteverntiltak, som for eksempel å sette inn skillevegger mellom bordene og kontaktløs bestilling fra baren. Dette endret arbeidshverdagen til de ansatte fra å innebære mye sosial kontakt med kundene til å fungere mer som servitører som løp frem og tilbake med glass. Flere ble sliten av dette, men det gikk seg til det og.

Da Oslo mekaniske stengte andre gang kan Christoffer fortelle at det ikke lenger var like morsomt å ikke ha en jobb å gå til. Andre omgang med nedstengning og tap av jobb har rett og slett vært litt vanskeligere, og han, som mange andre, begynner å merke hvor viktig det er å ha en jobb å gå til. Istedenfor å stenge barene foreslår Christoffer at myndighetene kunne stengt vinmonopolet og ølsalget i butikken istedenfor, da de ansatte på barene kan bidra med bedre smitteverntiltak enn det som er mulig på hjemmefest.

Når det kommer til å spå hvordan fremtiden for utelivet i Oslo vil se ut, er Christoffer foreløpig ved godt mot, men ganske bekymret. Han frykter at de som allerede eier flere steder vil kjøpe opp de mindre som nå er i ferd med å gå konkurs - noe som vil resultere i et mer enfoldig uteliv.