SALTEN

Meløy, Beiarn, Saltstraumen, Fauske, Sørfold og Steigen historielag

Timeplan oppfølgingskurs 20.04.2023

10.45 Velkommen til kurs Meløy- og Sørfold historielag. 

11.15 Lys, kamera og lyd Gjennomgang av å sette opp studio med det nye videoutstyret.

12.00 Spørsmålsrunde på opptak: Alle i gruppa får stille spørsmål til Mariela mens kamera            går. Spør meg om studio og eventuelt annet de lurer på.  Hva er formålet med munnleg            historie? Hva tilfører den historien?  

13:00 Overføring av filer fra kamera til maskin og fra maskin til Dropbox (til Memoar)

Ca 13:30 - LUNSJ 

14:00 Vise grunnleggende redigering (med filen vi lagde i starten) i Wevideo.

14:30 Intervju som metode og vi øver på å intervjue hverandre i to grupper.

ca 16.00 ferdig. 


Mariela Drejer Norheim

Mariela er 38 år og tilsett som prosjektleiar i Memoar. Ho er utdanna kulturviter med bachelor i kjønnstudie og har jobba i Memoar sidan 2021. Ho er spesielt opptatt av å tilstrebe eit større mangfald i lokalhistoria. Mob: 95224587.

kursreferat

Deltakerene på kurset var medlemmer i årbok-kommiteene.  Historielagene som kom var Meløy, Beiarn, Saltstraumen, Fauske, Sørfold og Steigen historielag. Innholdet i kurset finner du i programmet og presentasjonen til kurset som ligger nedenfor. 


Forbrede prosjekt

TEMA FØR WEBINARET MED MEMOAR:

Webinar 

Vi avslutter kurset med et webinar.
Her utveksler vi erfaringer, og diskuteraer vidare framdrift og praktisk etterarbeid: 

Program introkurs 17.-18. september 2022 (trykk for å lese mer)

Historielagene og Memoar, Norsk organisasjon for munnleg historie inviterer til introduksjonskurs om for å ta vare på de munnlege historiene om levd liv.  Daglig leder i Memoar, Inger Christine Årstad holder kurset. 

Sted: Skagen gård og Saltstraumen hotell. 

Lørdag 17/9 - 2022

kl 10:  Om memoar og muntlig historie, og hvem er vi her på kurset?

kl 11 - 12:30 Presentasjonsrunde: Hva er muntlig historie? 

Pause med lunsj

kl 13:30 -15:00

Pause 

kl 15:15 - 16:30: Et intervju. En av deltakerene er forteller, de andre ser på. Dette intervjuet er utgangspunkt for søndagens kurs. 


Søndag 17/9 - 2022

kl 10:-12:30 Vi bruker deler av intervjuet fra i går som utgangspunkt.

Pause med lunsj

kl 13:30 -15:00

presentasjonen på introkurset: 

Klikk på firkanten med pil øverst i høyre hjørnet på dokumentet  for å laste ned last ned.

KURS salten historielag 17_9-22.pdf

Inger Chr. Årstad  

Inger Christine Årstad er dagleg leiar i Memoar. Ho har vore tilknytta som deltidstilsett og frilansar sidan hausten 2019. Fram til nyttår var ho leiar for arkiv, foto og formidling ved Mjøsmuseet. Ho er utdanna filmskapar og kulturhistorikar, og har også gjennom mange år hatt sitt eige produksjons-selskap for dokumentarfilm og munnleg historie. Inger Christine Årstad, ic@memoar.no, 92256277

KURSTILBOD 2019-2022: I prosjektet "Munnleg historie for alle" kan Memoar, Norsk Folkeminnesamling og Norsk etnologisk gransking tilby historielag, musé og andre kurs om innsamling, dokumentasjon, arkivering og formidling av munnleg historie. 

PRAKTISK: Samarbeidspartnarane må ordne og betale mat og overnatting, kurslokale, lokale til intervjuopptak og invitasjonar til kursdeltakarar og intervjuobjekt. Det er også viktig at samarbeidspartnarane gjer avtale med minst ein person som kan bli intervjua sjølve kursdagen. Kursdeltakarane kan delta - som intervjuar, medintervjuar eller observatør - så sant dei som skal bli intervjua samtykker til det.

ØKONOMI: Memoar dekker våre eigne kostnader til kursleiarar, reise og utstyr, takka vere Sparebankstiftelsen DNB og prosjektet "Munnleg historie for alle" + studiestøtte frå studieforbundet kultur og tradisjon. 

TEKNISK: For å ta del i webinaret på dag 3,  må du ha tilgang til ein PC (eller Mac eller Chromebook eller nettbrett eller telefon med internett). Maskinen din må ha kamera og mikrofon. Ein ekstern mikrofon/øyretelefon gir ofte betre kvalitet på lyd inn og ut. 

INTERESSE: Du må ha interesse for å lytta til andre folk sine forteljingar om levd liv og erfaring. Ut over det er det ingen førehandskrav.