Anne K. Hove

Anne K. Hove - Korona - Memoar
Intervju10.12.2020 med Cathrine Hasselberg
Anne jobber som taxisjåfør og merket rett før 12 mars i fjor at flere og flere oppdrag begynte å forsvinne. Den 12 mars husker hun at hun tenkte at “i morgen er en ny dag”, noe som viste seg å stemme, bare ikke på den måten hun ønsket.

les meir

Da Norge stengte 12 mars forsvant nesten alle oppdragene hennes, og hun satt plutselig igjen med bare ett fast oppdrag som var å kjøre barn av helsepersonell til skolen. Anne forteller at hun var litt redd i begynnelsen fordi vi ikke visste helt hva dette viruset var, men at hun som taxisjåfør er inneforstått med at hun må være tilgjengelig for samfunnet, og følte på en sterk forpliktelse til å fortsette å være på jobb. Etterhvert ble det også flere turer med kontorutstyr i tillegg til turer med personer, og Anne har på denne måten fortsatt å holde seg i jobb gjennom hele pandemien.

Av smitteverntiltak nevner Anne at hun hadde setet ved siden av seg fullt av sprit og andre vaskemidler, og at dagene også nå består av mye vasking og spriting av hender og annet for å holde seg smittefri. Til og begynne med i korona pandemien kunne hun kun kjøre to personer av gangen, uavhengig av familierelasjoner, men nå er det ikke lenger restriksjoner på det. Hun unngår allikevel helst å ha passasjerer i forsetet. Anne kan fortelle at passasjerene hennes har endret hva de snakker om fra før til nå. Der de før kunne ta møter og lignende i baksetet, har de nå mer behov for å spørre om hvordan det står til med Anne, samtidig som de har behov for å dele hvordan de har det selv. Anne tenker mye på de som var sårbare fra før av, som enslige eldre og lignende, og anser seg selv som heldig som bor med familie som hun også kan feire jul med.

Anne ble intervjuet av Cathrine Hasselberg på videokonferanse den 10.12.2020.