Martin Ciro Askevold

Da pandemien kom til Norge var Martin opptatt av å finne ut hvem han var både personlig og i jobbsammenheng. Dette har ført til at han har hatt ganske mange ulike jobber og prøvd seg i flere utdanningsløp - uten å ha funnet helt ut av hva han vil gjøre enda. Da han begynte på møbelsnekkerlinja i fjor fikk han noen jobbtilbud han takket nei til, noe han angrer bittert på etter at han valgte å slutte på skolen kun et par måneder senere - uten en jobb å gå til.


Ellers forteller Martin at pandemien har på flere måter vært en fin tid for han, da han har fått mer ro rundt seg til å tenke på både identitet og fremtidsplaner. Han har vært gjennom noen runder med en vennegjeng, og funnet ut at han trives godt alene og at pandemien har gitt han et rom hvor han naturlig kan trekke seg mer tilbake enn før. Livet kan ofte være ganske bråkete, og Martin sammenligner pandemien med å skru av hovedbryteren i huset, fordi først da hører man hvor mye støy det vanligvis er rundt en. Vinteren med nedstengelse har vært tøffere enn vanlig dog, og Martin forteller at han har følt seg mer ensom enn vanlig dette året.


Når det gjelder regjeringens bestemmelser ift smittevernregler syns Martin de har gjort en god jobb, men at de unge har fått for mye kritikk. Han mener han ser at de overholder smittevernreglene bedre enn det som kommer frem i mediene. TIl sommeren har han ikke så mye planer fordi han regner med at festivaler o.l. ikke kommer til å skje uansett, så det er bare å prøve å slappe av og kose seg med det man kan.


Når Martin ser inn i fremtiden tror han at spesielt arbeidslivet kommer til å komme forandret ut av pandemien. Han tror hjemmekontor blir lettere og mer akseptert, og det kommer til å bli mindre pendling og lettere å få seg jobber i andre byer enn der man bor. Til slutt tror han at kanskje folk blir flinkere til å sette egne personlige grenser etter pandemien er over, og kanskje spesielt eldre vil passe mer på de fysiske grensene rundt seg.


Martin ble intervjuet av Cathrine Hasselberg den 30.04.2021 over Google Meet.