Torgeir Waldemar Engen

Torgeir W. Engen - Korona - Memoar

10.05.2021 Intervju med Cathrine Hasselberg

Da korona pandemien kom til Norge var Torgeir helt i slutten av en promoteringsturne for den siste skiva hans, samtidig som han jobbet som bartender. Samtidig som turneen ble avlyst, ble også jobben som bartender borte idet baren måtte stenge ned, og Torgeir stod uten jobb og inntekt.

Les meir

Han snudde seg derimot fort rundt og begynte å holde digitale konserter - et konsept han ikke likte noe særlig. Torgeir forteller at han hadde litt problemer med å få støtte av nav i begynnelsen, men det var han selv som var sen med noen papirer, og i november var støtteordningene på plass også for han. I mellomtiden levde han på inntekter fra ulike jobber han hadde gjort året før, som for eksempel TONO inntekter fra live opptredener.


Av ting som har overrasket Torgeir så er det hvor tydelig det har blitt at pubene og barene fungerer som så mye mer enn et sted hvor folk drikker seg fulle. Verdien i det sosiale har blitt tydeligere, og han kan fortelle at han ser stamgjestene til ulike barer på Tøyen samle seg utendørs i parker for å ta en øl sammen - og at de har gjort det siden andre lockdown begynte.


November var en kinkig måned, og da det ble tydelig at også jula ble annerledes for alle, syns Torgeir det begynte å bli litt mye. Lockdown nummer to var vanskeligere fordi vi var på vei inn i vinteren, vi visste lite om hvor lenge det ville vare, og det var mørkt og trist ute. Det Torgeir kommer til å huske best er de tomme gatene i byen. Der hvor det før var folk og taxier, liv og røre, er det nå helt folketomt og øde. Det er en merkelig situasjon å være vitne til.


Ellers har Torgeir brukt tiden godt og lært seg bedre studiolyd i sitt eget studio, samtidig som han har fått dyrket lidenskapen sin for sykling i mye større grad. Der han før var interessert, har han nå hatt tid til å sykle lange turer på 10-15 mil, og finne nye ruter og bli kjent i nye områder.