Kristian Pedersen

Kristian jobber i IKT avdelinga ved Bodø sykehus og kan fortelle at arbeidshverdagen hans bel ganske annerledes fra korona pandemien kom til Norge. Fra å ha jobbet mer på kontor, ble han nå nødt til å reise rundt og hjelpe andre ansatte med å sette opp hjemmekontor, bestille headset og sprit. Spriten har aldri kommet frem dessverre, men etterhvert kom både headset og annet utstyr frem også til Bodø. Selv om pandemien har virket ensomhetsskapende på Kristian som alle andre, har han allikevel klart å finne kjærligheten med en gammel klassevenninne som nå bor på østlandet. De to har hatt god kontakt over internett, og Kristian planlegger å flytte sørover når det lar seg gjøre.

Ellers kan han fortelle at moren hans valgte å isolere seg fra mars av, og selv om hun er en veldig utadvendt dame så holdt hun ut i isolasjon i flere måneder før hun følte det var trygt å være sosial igjen.

Generelt i Bodø merker Kristian store endringer fra at han ikek kan gå på favorittpuben og heller ikke delta i andre sosiale aktiviteter som er viktig i nord under mørketida. Han tror det er flere som kjenner på det, men et lite lyspunkt var at de fikk innføre søringkarantene så hvertfall ikke søringene fikk noen fordeler. Kristian tror vi kommer oss tilbake til normalen etterhvert og kommer til å ta vaksinen når den er tilgjengelig.

Kristian ble intervjuet på videokonferanse av Cathrine Hasselberg fra Memoar den 20 november 2020.