Mats Aronsen

Mats Aronsen - Korona - Memoar
02.12.2021 Intervju med Cathrine Hasselberg
Mats Aronsen har jobbet som festivalsjef for Canal street i 25 år, og kan fortelle om en festival som har blomstret og hatt gode besøkstall i alle disse årene. På samme måte som andre aktører i kulturlivet ble derimot også de stengt ned da koronaen kom, og har måtte forholde seg til ulike smittevernregler ettersom tiden gikk.

les meir

Mats forteller at de lagde festival for kohorter for eksempel, noe som krever langt større plass arealmessig enn vanlig, men at dette var den måten de kunne møte reglene om å holde avstand på. Noen deler av festivalen ble utsatt, som paraden gjennom byen og barnearrangementene, men Mats regner med at de kommer tilbake til neste festival. Ellers ble de nødt til å hyre inn flere norske band enn vanlig siden det var så mange reiserestriksjoner.

For 2022 planlegger Canal Street en helt normal festival, med full kapasitet på alle scener. De tar allikevel sine forholdsregler og har legger en plan B i tillegg til en plan A hele veien, og har lært seg å tilpasse seg nye regler og restriksjoner raskt. Mats tenker at smitteverntiltakene har vært helt innafor, at det har vært hverken for lite eller for mye, det eneste er at han syns regjeringen har brukt litt for lang tid på å ta avgjørelsene. Dette har betydd mindre tid for de som arrangører til å innføre de.

Det han kommer til å huske best er at han for første gang på evigheter har hatt 4 ukers ferie, og attpåtil i Norge. Han har feriert på Vestl