VIRUS 4: Begravelse i koronatiden

Hvordan har det vært å gjennomføre begravelser med fullt smittevern og koronarestriksjoner?

Hvilke femten vil du invitert til begravelsen til faren din? Under pandemien er det blitt komplisert å gjennomføre begravelser - men gjennomføres må de. Chris Nyborg mistet faren sin i april 2020. Midt i en tung tid var det mange nye spørsmål han måtte ta stilling til.

Heba Karim mistet også faren sin under pandemien, men han bodde i USA. Heba deltok i begravelsen via mobiltelefon. Hun er glad for at faren ikke havnet i en massegrav, for når pandemien er over skal hun besøke graven.

Hvordan har begravelsesbyråene tilpasset seg nye og vanskelige arbeidsforhold? Jan Willy Løken er daglig leder for Jølstad begravelsesbyrå. Her jobber også Else Mehren Løvaas. De forteller om heldekkende drakter, videooverføringer og de etterlattes vanskelige valg.

Grete Glemmestad er sogneprest i Salangen menighet i Troms. Hun syns det har vært rart å ikke kunne møte de etterlatte og gi dem støtte på de måtene hun har vært vant til.

Lenker til de lange intervjuene:

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.