Aksel S. Noonan

Aksel S. Noonan om forskjeller i norsk og irsk matkultur.

Aksel S. Noonan - Mat og meg - Memoar

Oslo 20. januar 2022 : Aksel S. Noonan snakker om norsk mat, irsk mat og tradisjonsmat.

Les mer

Aksel Noonan er 26 år og oppvokst i Bærum med norsk mor og irsk far. Han er vant med norsk mat til hverdags og spiser de samme brødskivene med med skinke og Hellmanns majones til frokost og lunsj hver dag. I julen er julaften norsk med ribbe og indisk-krydrede medisterkaker, mens 1. juledag er irsk med kalkun og brennende Christmas pudding. Han er enkel i matvegen, men setter pris på et større måltid med familien ved spesielle anledninger.

Intervjuer er Maren Rognstad.

intervjulogg

00:00: Introduksjon

01:10: Favorittmåltid involverer poteter, helstekt and med pommes frites, grandis.

02:35: Norsk julemiddag med indisk krydder, lett dessert.

03:16: Assosiasjoner til ordet måltid, høytidelighet, felleskap, familie, besøk i Irland, favorittmaten i barndommen, pølser, pizza og annen fast food, helstekt kylling med hjemmelaget pommes frites hos bestemor.

08:36: Irske juletradisjoner, feirer første juledag, stor kalkunmiddag, brennende christmas pudding med brandy til dessert, minner fra jul i barndommen, mett av brus, norsk vs. irsk julemat.

12:11: Norsk vs. irsk mat, "bondemat", brødmat, fet mat, "chippys" (fish and chips), kost og helse, "shall I be mother" kjønnsroller.

22:36: Daglig mat, brødskiver med skinke og majones, enkel middag, ferdigmat.