Elvira Panic

Elvira Panic om opplevelser og forskjeller på kroatisk og norsk mat.

Elvira Panic - Mat og meg - Memoar

Oslo 5. januar 2022: Elvira Panic forteller om at hun ser på matlaging både som et kreativt utløp og en form for meditasjon.

les mer

Elvira Panic er 24 år og oppvokst i Oslo og på Jessheim. Hun er veldig glad i å lage god mat og ser matlaging både som et kreativt utløp og en form for meditasjon. Begge foreldrene er kroatiske, men moren er i likhet med Elvira vokst opp i Norge. Hjemme har maten alltid vært mest "norsk". Gjennom oppveksten har hun forbundet kroatisk mat med bestemoren og syntes den var litt kjedelig. Likevel har hun gode minner tilknyttet Kroatia og maten derfra. Favoritten vil alltid være Krofna med sjokolade. I dag setter hun stor pris på kroatisk mattradisjon og alt som følger med.

intervjulogg

00:00: Introduksjon "mat og meg", forteller og intervjuer.

00:34: Assosiasjoner til måltid, mer enn bare mat.

01:33: Elsker å lage mat, et kreativt utløp, meditasjon, matlaging fra bunnen av, følelser tilknyttet matlaging.

03:35: Favorittmaten er brødskive, kan brukes til mye, matpakker.

05:34: Matlaging i oppveksten, mest baking, amerikansk bakst vs norsk, setter nå pris på det enkle.

07:25: Kroatisk bakgrunn, likevel ikke spist mye kroatisk mat hjemme, det var kjedelig og "Baka-mat" (bestemor-mat), kroatisk mat, landsbygda vs. kysten, likhetstrekk med italia, minner fra Kroatia, Krofna med sjokolade som favoritten.

11:29: Kortreist mat, bestefaren i Kroatia bruker bare mat fra egen gård.

12:33: Mattradisjoner i oppveksten, mest norsk jul med ribbe, i Kroatia spiser de fisk, katolisisme, ville heller laget vegansk nøttestek til middag på julaften, viktigheten av godt tilbehør, "verden forandrer seg", julemat som gammeldags.