Nasrin Akhtar

Nasrin Ahktar forteller om hvordan det var å lage mat på et lite felleskjøkken i den første leiligheten hun bodde i da hun kom til Norge.

Nasrin Akhtar - Mat og meg - Memoar

les mer

Nasrin kom til Norge da hun var i 20 årene sine. I ung alder flyttet hun til Norge med mannen sin. Hun kom til Norge i 1974. Nasrin forteller at hun nå er pensjonist og har 13 barnebarn. Hennes hobbyer er å hekle, strikke og liker å lage mat. Å bo i Norge var ikke lett for Nasrin og familien hennes, de møtte på mange utfordringer, men lærte mye av dem. Hun forteller om kjøkkenet hennes og hvordan det var å tilberede maten. Kjøkkenet var ikke på samme sted som de bodde, men de måtte til et annet bygg for å dra til kjøkkenet. Hun nevner at de heller ikke hadde dusj i leiligheten, da pleide hun å stella barna sine i vasken.

intervjulogg

00:00:02 Intervjuer introduserer 

00:00:18 Nasrin introduserer seg 

00:00:35 Jobbet på forskjellige steder.

00:01:00 Hobbyer.

00:01:22 Kom til Norge i 1974 

00:03:52 Hvordan så kjøkkenet ut.

00:04:51 Hvordan var det å lage mat der? 

00:05:38 Var det lett å finne krydder på den tiden? 

00:06:08 Smaken til kylling og kikerter i Norge. 

00:06:44 Bodd i Norge over 47 år. 

00:06:56 Rett du laget selv, for første gang. 

00:07:44 Favorittretter.

00:08:57 Forskjell på maten i Norge og maten i Pakistan?

00:10:00 Hva tenker du når du hører ordet mat? 

00:12:10 Takker for intervjuet.