Nasrin Ahktar forteller om hvordan det var å lage mat på et lite felleskjøkken i den første leiligheten hun bodde i da hun kom til Norge.
Nasrin Akhtar - Mat og meg - Memoar
Nasrin kom til Norge da hun var i 20 årene sine. I ung alder flyttet hun til Norge med mannen sin. Hun kom til Norge i 1974. Nasrin forteller at hun nå er pensjonist og har 13 barnebarn. Hennes hobbyer er å hekle, strikke og liker å lage mat. Å bo i Norge var ikke lett for Nasrin og familien hennes, de møtte på mange utfordringer, men lærte mye av dem. Hun forteller om kjøkkenet hennes og hvordan det var å tilberede maten. Kjøkkenet var ikke på samme sted som de bodde, men de måtte til et annet bygg for å dra til kjøkkenet. Hun nevner at de heller ikke hadde dusj i leiligheten, da pleide hun å stella barna sine i vasken.
00:00:02 Intervjuer introduserer
00:00:18 Nasrin introduserer seg
00:00:35 Jobbet på forskjellige steder.
00:01:00 Hobbyer.
00:01:22 Kom til Norge i 1974
00:03:52 Hvordan så kjøkkenet ut.
00:04:51 Hvordan var det å lage mat der?
00:05:38 Var det lett å finne krydder på den tiden?
00:06:08 Smaken til kylling og kikerter i Norge.
00:06:44 Bodd i Norge over 47 år.
00:06:56 Rett du laget selv, for første gang.
00:07:44 Favorittretter.
00:08:57 Forskjell på maten i Norge og maten i Pakistan?
00:10:00 Hva tenker du når du hører ordet mat?
00:12:10 Takker for intervjuet.