Samasim Ahmed

Samasin Ahmed forteller om rutinene for å handle inn mat, og om de ulike måltidene man spiser i løpet av dagen. Disse rutinene er annerledes i Norge enn de var i Sudan.

Samasim Ahmed - Mat og meg - Memoar

les mer

Samasim er 29 år gammel, hun ble født og oppvokst i Sudan og fortiden hun bor i Viken. Mat for Samasim betyr alt, hun er glad i mat og er opptatt av smaken på mat. Hun var 7 år når hun laget Vann-grøt for første gang. Favoritt maten for Samasim er okra med lammekjøtt. Hun forteller at i Sudan de handlet varer hver morgen, for hva de skal spise i løpet av dagen, ferskt kjøtt og grønnsaker, i Norge hun handler for hel måned eller ukers handel. I Sudan despiste tre måltider, men i Norge blir det to måltid, og da er det middag etter de kommer fra jobb og noe lett til kveldsmat. Hun brukte mat for ̈å skape kontakt med andre naboer og venner

Intervjulogg

00:00: Abdo forteller om seg selv. Han er fra Eriteria, og han har vært 12 år i Norge.

01:25: Han forteller om det han synes om norsk kultur og mat.

03:11: Han forteller om hva mat er for ham. Han synes mat er alt for ham og mat er også en kommunikasjonsmåte med familien. Han har vært i kulturmix og der har det vært blanding av matkulturer.

06:05: Han forteller om festmat.

09:25: Han forteller om kaffe og en liten historie om hvordan kaffe ble lagd.

12:30: Han forteller om at han bruker kaffe for å møte venner. Han snakker om vennene hans.

16:30: Han forteller om maten han lager hjemme, og at han prøver nye matretter hjemme.

18:20: Han forteller om familien sin.

20:30: Intervjuet avsluttes.