beredskap for kjærlighet

Fortellinger om skytinga i Oslo og  pride 2022

Fortellinger om kjærlighet 

Skeive FOLK

Vi arbeider med å gjere fleire tematiske intervju med skeive. Vi vil dele for å synleggjere fleire skeive livshistorier til framtida. 

Skeivt ArKIV

Intervjuene blir avlevert til skeivt arkiv for langtidslagring. SKEIVT ARKIV er Nasjonalt kunnskaps-senter for skeiv historie i Norge. 

ARRANGEMENT

I 2022 er det 50 år sidan Straffelovens paragraf 213 ble oppheva. I Bergen vil vi setje saman eit forteljarpanel.

Samtykker innsamling skeiv historie

MAL samtykke skeivt arkiv 1. november 2022.pdf

møt våre nye kolleger

Vi har fått nye kolleger i sommer som har samlet inn kunnskap om hvorfor folk deltok i solidaritetsmarsjen og støttemarkeringen i Oslo 25. og 27. juni 2022, hvem som deltok og hvilke tanker de gjorde seg rundt det

Shannon er 17 år fra Bærum. Jeg vil være med å dokumentere årets Pride parade og minnemarkering fordi jeg syntes at det er viktig å høre fra de som ikke alltid blir hørt.

Robin er 17 år fra Spydeberg. Bruker pronomen de/dem. Vil dokumentere den skeive kampen sånn at mennesker i fremtiden får gode kilder til skeiv historie.

AnGREPET

Natt til 25. juni 2022 gikk Zaniar Matapour inn på utestedene Per på hjørnet og London i Oslo og begynte å skyte rundt seg. Pride paraden ble avlyst og støttemarkeringen dagen derpå likedan. 

FELLESSKAP

Men allikevel ble det en stor parade i byen, og på støttemarkeringen dukket det opp flere tusen - på tross av at politiet sa de ikke kunne garantere for sikkerheten til de oppmøtte. 

INNSAMLING

På sommerskolen til Memoar skal vi samle kunnskap om hvorfor folk deltok i paraden og støttemarkeringen, hvem som deltok og hvilke tanker de gjorde seg rundt en deltakelse.

Samtykker innsamling Oslo

Samtykke til opptak, dokumentasjon, bevaring og formidling av videointervju

Samtykkeskjema for intervju. 

Samtykke til publisering av muntlig historie (1).docx

Samtykkeskjema for publisering.

Prosjektet «Beredskap for kjærlighet» er støttet av: