beredskap for kjærlighet

møt våre nye kolleger!

Vi har fått nye kolleger i sommer som skal samle inn kunnskap om hvorfor folk deltok i solidaritetsmarsjen og støttemarkeringen i Oslo 25. og 27. juni 2022, hvem som deltok og hvilke tanker de gjorde seg rundt det.

Shannon er 17 år fra Bærum. Jeg vil være med å dokumentere årets Pride parade og minnemarkering fordi jeg syntes at det er viktig å høre fra de som ikke alltid blir hørt.

Robin er 17 år fra Spydeberg. Bruker pronomen de/dem. Vil dokumentere den skeive kampen sånn at mennesker i fremtiden får gode kilder til skeiv historie.

AnGREPET

Natt til 25. juni 2022 gikk Zaniar Matapour inn på utestedene Per på hjørnet og London i Oslo og begynte å skyte rundt seg. Pride paraden ble avlyst og støttemarkeringen dagen derpå likedan.

FELLESSKAP

Men allikevel ble det en stor parade i byen, og på støttemarkeringen dukket det opp flere tusen - på tross av at politiet sa de ikke kunne garantere for sikkerheten til de oppmøtte.

INNSAMLING

På sommerskolen til Memoar skal vi samle kunnskap om hvorfor folk deltok i paraden og støttemarkeringen, hvem som deltok og hvilke tanker de gjorde seg rundt en deltakelse.

Samtykke til opptak, dokumentasjon, bevaring og formidling av videointervju

Samtykkeskjema for intervju.

Samtykke til publisering av muntlig historie (1).docx

Samtykkeskjema for publisering.

Prosjektet «Beredskap for kjærlighet» er støttet av: