Andreas E. Grini

Andreas E. Grini om hvordan norsk matkultur endres med impulser utenfra.

Andreas E. Grini - Mat og meg - Memoar

Trondheim 26. januar 2022: Andreas Grini snakker om matvaner som har endret seg gjennom reiser til utlandet og en far som er glad i å lage mat. 

les mer

Andreas Grini er 25 år og oppvokst i Trondheim. Han kommer fra et vanlig "norsk" hjem preget av brødmat og søndagsmiddager. Matvanene har likevel fått en del utenlandske impulser gjennom en far som er glad i å lage mat, og gjennom reiser og tidvise opphold i utlandet. Favorittmaten er lasagne, og den retten han misliker sterkest er ratatouille.

Intervjuer er Maren Rognstad.

intervjulogg

00:00: Introduksjon

00:43: Favorittmaten er lasagne, liker alt pastabasert.

01:35: Favorittmat i oppveksten, far som er glad i matlaging, internasjonale impulser, brødmat.

02:37: Julemat, ribbe. 

03:59: Assosiasjoner til ordet "måltid", "tid", besøk hos besteforeldre, måltid i utlandet, matlaging for andre.

07:40: Matopplevelser i utlandet, resturantbesøk i New York, Michelin i Frankrike.

10:53: Utveksling til Tyskland, tysk matkultur, søndagskaker.

14:10: Misliker ratatouille, koteletter som liten. 

15:55: "Internasjonalisering" av norsk matkultur, positivt, norsk mattradisjon kan "utvannes". 

18:25: Den idelle tre-retters middagen, hverdagskost.