Arbeidsgruppa

Hei, jeg heter Zoha og er 23 år gammel.

Jeg ville være med på prosjektet «mat og meg», fordi jeg selv er veldig glad i mat! Det å ha fått muligheten til å Intervjue andre mennesker om deres mattradisjoner og minner, har vært en god opplevelse. Dette har vært med å gi meg muligheten til å bli kjent med andre matkulturer/tradisjoner.

Samtidig har jeg også fått muligheten til å møte mange hyggelige mennesker og lært mange nye oppskrifter.

Hei, jeg heter Lemis og er 37 år gammel. Jeg er gift og har syv barn, fire gutter og tre jenter. Jeg forlot mitt moderland Syria på grunn av krigen, på jakt etter fred for meg og barna mine i 2015, og jeg fikk det her i Norge. Jeg er snart ferdig med videregående og håper å studere videre på universitetet og jobbe som norsk statsborger. Jeg møtte mange vanskeligheter med å tilpasse meg og lære språket i begynnelsen, men nå er jeg veldig fornøyd med det jeg har oppnådd.

Hei! Jeg heter Adel Ali Mohammed Saied, er 32 år gammel og opprinnelig fra Eritrea. Jeg kom til Norge i 2011. Jeg har studert IKT, men jeg jobber som laborant. Mat og drikke hører sammen. Du klarer deg rett og slett ikke uten. Mat og drikke må alle ha, og siden jeg er veldig nysgjerrig på andres kultur og tradisjon så ville jeg være med i dette prosjektet. Her har jeg lært nyttig ting og gleder meg til å lære mer.

Hei! Jeg heter Maren og er utdannet historiker. Jeg syns det er veldig spennende å få være med og samle inn historier fra folk flest. Forskjellige matkulturer og endringer av disse kan fortelle veldig mye om dagens samfunn. Det er derfor veldig gøy å få være en del av dette prosjektet og delta aktivt i innsamlingen av folks hverdagshistorier om mat.

Hei! Jeg heter Jessica og jeg er kunstner. Arbeidet mitt nå er hovedsakelig fokusert på filmskaping og muntlig samtidshistorie til svarte mennesker. Jeg gleder meg over å være en del av å arkivere det norske samtidssamfunnet og synliggjøre hvor mangfoldig kultur det er.