Cecilie Faksvåg-Fleines

Cecilie Faksvåg-Fleines forteller om hvordan man kan bruke mat til å vise omsorg for andre. Hun snakker også om det å møte uvante smakskombinasjoner i matkulturer hun ikke kjenner så godt.

Cecilie Faksvåg-Fleines - Mat og meg - Memoar

Furuset 22. november 2021: Cecilie Faksvåg-Fleines forteller at hun liker å prøve nye matretter, og hun viser interesse på å prøve å lage dem og ikke bare smake.

les mer

Dette intervjuet er med Cecilie Faksvåg-Fleines, og ble tatt i huset hennes i Furuset 22/11/2021 kl 18:00. Intervjuet handlet om hvem Cecilie er og om hva hun synes om mat. Hun snakket også om flere mattradisjoner i Norge og hvordan hun opplever å prøve nye matretter er. Hovedtemaet i dette intervjuet er hennes perspektiv i mat og hva mat betyr for henne. I intervjuet blir det nevnt forskjellige matkultur i flere land som iTyrkia og Somalia. Det blir også nevnt tradisjoner i bryllup fra forskjellige kulturer: FKS. Pakistansk kultur i bryllup. Cecilie forteller mye om at hun liker å prøve nye matretter, og hun viser interesse på å prøve å lage dem og ikke bare smake

Intervjuer er Lemis Alshahan.

intervjulogg

00:00: Cecilie presenterer seg selv: hun jobber som engelsk lærer i lørenskog videregående skole. Hun liker å lage mat, og hun liker å variere når hun lager mat.

01:13: Hva betyr mat for Cecilie: noe som er ordentlig gjort, kjærlighet, en form for omsorg, avslapping og avkobling. Hun bruker cirka 1 time på å lage mat hver dag, men hun har også hurtigretter som hun ikke bruker lang tid på.

02:20: Hun snakker om internasjonal mat, og at hun har prøvd veldig forskjellige matretter.

02:45: Hun snakker om hvordan det var med matlaging da hun vokste opp.

03:00: Hun snakker om at der hun bor er det veldig forskjellige matkulturer.

03:30: Cecilie synes at det har blitt mye forandringer på krydderet som blir brukt nå, siden hun vokste opp til nå.

05:27: Mat på besøk i norge og andre kulturer.

07:50: Mat er omsorg og kjærlighet.

09:10: Unik og uvante smakskombinasjoner.

10:47: Liker best å lage mat alene, ikke så glad med at andre skal gå inn i kjøkkenet samtidig som hun lager mat.

12:12: Matlaging på hytta.

12:50: Mat på bryllup.