Halah Housen

Halah Housen forteller om hvordan hun mistet sin ene sønn da han og lillebroren skulle ut og kjøpe brød.

Halah Housen - Mat og meg - Memoar

Lillestrøm 30. november 2021: Halah Housen forteller om hva mat betyr for henne og familien, og hvordan det opplevdes å miste et barn i krig.


Les mer

Dette intervjuet var med Halah Housen i Lillestrøm 30/11/2021. Hovedtemaet i dette intervjuet var hva mat betydde for Halah og familie. I dette intervjuet ble det snakk om mye interessant, som hva vennene til Halah betydde for henne og om å miste et barn i krig. Det ble snakk om feiringer og fest med mye mat.

intervjulogg

00:00: Halah introduserer seg selv. Hun er fra Syria og har vært i Norge siden 2016. Hun er gift og har 3 barn og bor i Lillestrøm.

00:44: Halah forteller om det fjerde barnet sitt, som døde i Syria fra en bombe når han var for å kjøpe frokost for familien. På veien ble han bombet. Han var med lillebroren sin og han beskyttet lillebroren sin, og døde fra bomben. Hun forteller om hvor vanskelig det var å bo i Syria når det var krig.

03:08: Hun forteller mer om seg selv: hun har vært i voksenopplæring og har vært i grunnskole. Siden hun har noen sykdommer, studerer hun bare to fag.

03:45: Hun forteller om hvordan det var å lære om det norske samfunnet. Hun forteller om at kålsuppe var det rareste matretten hun har smakt i Norge.

06:35: Hun forteller om familien og vennene sine. Hun har ikke familie i Norge, men snakker med på telefon. Hun har venner her i Norge, og de er veldig nærme med henne.

08:15: Hun forteller om hva mat er for henne: mat for henne er kunst og smak, mat er også en måte å vise kjærligheten din på til de du er glad i.

13:42: Hun forteller om en morsom situasjon som er knyttet til mat som skjedde. Hun forteller om bestemoren sin, og om at hun lærte å lage mat fra henne.

19:11: Hun sier sine siste ord på intervjuet, og sier hadet til intervjueren.