Hitham Mahdi - Mat og meg - Memoar
Saprsborg 24. desember 2021: Hitham Mahdi fortelle rat mat er veldig viktig i hans liv, og at de beste minnene han har til mat er måltidene sammen med familien.
Hitham Mahdi er født i 1982, han er fra Etiopia. Han kom til Norge i 2019. Han er gift og har tre barn. Mat for Hitham er en viktig del av hans liv. Han lagde kylling og ris for første gang da han var i hjemlandet, og han var 19 år gammel. I hans kultur er det damene som lager mat derfor lærte han å lage mat da han var på jobb i andre byer. Hele familien samler seg til frokost og middagstid, og han mener at det er de beste minnene han har. Hans kone laget mer mat for å gi matpakke til naboer og venner, og det er vanlig at de lager mye mat. Han vil lære sine barn Etiopias tradisjonsmat.
00:00: Hitham forteller om seg selv.
01:58: Forteller at mat viktig del av hans liv.
02:40: Han laget Ris, fisk, kylling for første gang da han var i hjemmelandet.
03:44: Hele familie samlet seg i frokost og middagstid.
04:13: Han blir ikke lei av ris, kjøt, kylling, sterk mat.
04:36: Hans kone laget mer mat for gi matpakke til naboer og venner.
06:00: Fast tid til middag, lunsj, spiste i samme tallerken, frukt.
08:30: Mat han vil lære til sine barn er Etiopian mat, suppe, ris, mandi.
09:35: Brød, krydder, ris, famile system i måltider, kulturell mat (sterk) Okra, Jemen, Etiopia.