Imtithal Al-ahmar

Imtithal Al-Ahmar - Mat og meg - Memoar

Skedsmokorset 6. januar 2021: Imtithal snakker om utvikling av mattradisjoner og gir deg ulike oppskrifter på matretter fra Irak, Emiratene, Qatar og Yemen.

les mer

Dette intervjuet er med Imtithael Alahmar i Skedsmokorset 06/01/2022. Hovedtemaet i dette intervjuet er mat i fra Midtøsten, og utvikling til mattradisjoner. Det blir mye snakk om oppskrifter og matretter fra Irak, Emiratene, Qatar og Yemen. Det blir også snakket om hvordan det var å være en utlending i Norge i 1990 tallet.

intervjulogg

00:00: Imtihael sier hei til intervjueren, og introduserer seg selv. Hun er fra Syria og har studert mikrobiologi i irak. Hun har levd i Imarat fra da hun var 7 år, og flyttet til Irak for å studere der. Hun ble der i 4 år cirka og flyttet til Jordan. hun flyttet også til Qatar og Yemen, og bodde der i 7 år, også kom hun til Norge. Hun har 5 barn.

02:00: Hun forteller om sitt kjøkken og hvilke matkulturer hun lager mat fra. Hun forteller om forskjellige matretter, og hvordan de lages. Hun lager en miks av alle kulturer i landene hun har reist på. Hun forteller om kulturene i landene hun har vært i.

15:20: Hun snakker om at når hun kom til Norge ble tankegangen til hvilke matretter som kan spises sammen forandret, og at kulturen i maten er forskjellig fra hjemlandet. Hun forteller om at mat også er en måte for kommunikasjon med venner og familie.