Najwa Alsaeed synes det viktigste med mat er å være sammen med andre. Hun forteller også om en rett familien pleier å spise ved høytider.
Najwa Alsaeed - Mat og meg - Memoar
Najwa Alseed er født i Syria, og kom til Norge for seks år siden. Hun er nå gift og bor sammen med mannen sin og to barn. Foreløpig er Najwa i mammapermisjon, men er ferdig utdannet innenfor helseservice og nå studerer hun helsesekretær. Å lese arabiske bøker på fritiden sin, eller å gå ut på turer med barna sine er noe hun liker. Najwa er også glad i å lage syrisk dessert som qatayef. Hun pleier ofte å lage dessert fra bunnen av, fordi de ikke selger det i butikkene. En av favoritt rettene er kabse, som består av forskjellige type grønnsaker, kjøtt/kylling og ris. Ved siden av kabse må man alltid servere den tradisjonelle syriske salaten, som består av agurk, tomat, salat blader og deretter servere det med olivenolje og lime over, forteller hun. Når Najwa tenker på mat, tenker hun ofte tilbake til da hun bodde i Syria.
00:00:01 Intervjuer introduserer
00:00:17 Najwa forteller om seg selv
00:00:37 Utdanning Helsesekretær.
00:00:52 Hobby på fritiden.
00:02:14 Hva slags syrisk dessert lager du?
00:04:51 Favorittretter
00:05:57 Syrisk salat
00:06:46 Barndomsminner.
00:07:56 Smaksforskjell på maten i Norge og Syria.
00:08:53 Lager Bulgur med spesielt smør
00:10:15 Hvordan lages kawarma?
00:11:47 Hva betyr mat for deg?
00:14:54 Høytid og mat
00:16:05 Syrisk te Svart te, kanel, sukker.
00:17:04 Viser hvordan man lager svart te.