Jalebi

2 kopper mel (selvhevende)

1/2 ts. bakepulver

1 kopp yoghurt

3 tommer vegetabilsk olje 

(rapsolje / solsikkeolje for stekepanne)

1 kopp sukker

3 tråder safran

1/4 ts. kardemomme pulver

2 dråper matfarging (oransje)

Bland mel, bakepulver og yoghurt og sett til side i 24 timer for gjæring.

Hell røren i en ketchupflaske.

For å lage sukkersirupen som jalebien skal dynkes i etter steking: Smelt sukkeret i rosevann og kok for å få en tråd-konsistens. For å sjekke konsistensen kan du forsiktig putte spissen av pekefingeren i sirupen og klem sammen pekefinger og tommel. Hvis en tråd dannes mellom finger og tommel, er sirupen klar. Legg deretter i safranstrenger og kardemomme og rør godt.

Varm oljen i en dyp wok. For å teste for riktig temperatur kan du slippe litt røre i oljen. Hvis den syder og stiger til toppen av oljen, er oljen varm nok. 

Bruk ketchupflasken og klem røren ut i oljen inn i en tilfeldig sirkel. Klem ut flere om gangen.

Stek til de er lysegule og legg i sukkersirupen i 2-3 minutter.