2 kopper mel (selvhevende)
1/2 ts. bakepulver
1 kopp yoghurt
3 tommer vegetabilsk olje
(rapsolje / solsikkeolje for stekepanne)
1 kopp sukker
3 tråder safran
1/4 ts. kardemomme pulver
2 dråper matfarging (oransje)
Bland mel, bakepulver og yoghurt og sett til side i 24 timer for gjæring.
Hell røren i en ketchupflaske.
For å lage sukkersirupen som jalebien skal dynkes i etter steking: Smelt sukkeret i rosevann og kok for å få en tråd-konsistens. For å sjekke konsistensen kan du forsiktig putte spissen av pekefingeren i sirupen og klem sammen pekefinger og tommel. Hvis en tråd dannes mellom finger og tommel, er sirupen klar. Legg deretter i safranstrenger og kardemomme og rør godt.
Varm oljen i en dyp wok. For å teste for riktig temperatur kan du slippe litt røre i oljen. Hvis den syder og stiger til toppen av oljen, er oljen varm nok.
Bruk ketchupflasken og klem røren ut i oljen inn i en tilfeldig sirkel. Klem ut flere om gangen.
Stek til de er lysegule og legg i sukkersirupen i 2-3 minutter.