Ingredienser for 4-6 personer
1 løk
3 poteter (ca. 250 – 300 g)
2 grønne chilli
1 håndfull fersk koriander
1 ss raspet ingefær
1 ts salt
2 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
½ ts chillipulver
100 g mel
Vann
En god dose olje
Rens og skjær løken opp i tynne skiver og legg dem i en bolle
Skrell potetene og skjær eller rasp dem tynt, legg dem i bollen med løken
Finhakk chili, koriander, ingefær før du tilsetter det i bollen sammen med resten av krydrene
Sil melet i bollen og bland alt sammen med hendene. Sørg for at krydrene blir blandet godt i grønnsakene
Tilsett litt vann om gangen og bland til du har en tykk masse som dekker grønnsakene.
Varm opp en gryte med olje. Sjekk at gryten er varm nok med en liten bit av deigen. Stiger den opp til overflaten igjen er den varm nok.
Lag biter med en spiseskje som du forsiktig legger ned i oljen – ikke legg for mange i – og la dem steke til de er gyldne. Bruk gjerne en hullsleiv til å ta pakoraene opp med når de er kokt. Legg de ferdige pakoraene på kjøkkenpapir. Gjenta til all deigen er kokt.