Zigni og injera

Zigni

0,5 kg lammekjøtt

0,5 kg løk

0,25 kg hakket tomat

1 ss eritreisk pepper eller spicy krydderblanding

0,5 dl olje 

3 hvitløksfedd

Litt av: chillipulver, tørket koriander, spisskummin og tomatpure

En klype salt og en dæsj med pepper. 

Finhakk løk, ha den i en kjele og la mørne på svak varme. Ha i 1 dl olje og la småkoke videre under lokk i 20 minutter.

Ha i 2 ss pepperkrydder eller spicy krydderblanding. Dette blir til en slags oljeløkstuing. La putre videre med lokket på i 10 minutter.

Finhakk hvitløk og ha det oppi gryta sammen med hakket tomat. Rør sammen og la putre under lokk i 30 minutter.

Hakk opp lammekjøttet i biter og ha det oppi gryta. Legg på lokket og la det koke i ca. 1 time.

Smak til med salt og pepper.

Injera


0,5 pakke gjær

1 l vann

500 g hvetemel

500 g byggmel

1 ts salt

Løs opp gjær i vann og bland inn mel og salt. La røren stå i kjøleskap til neste dag.

Tilsett litt mer vann om røren har tyknet i løpet av natten. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.

Varm en stor stekepanne og hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Injera skal bare stekes på en side og er ferdig når røren har stivnet på oversiden og har fått en fin farge på undersiden.

Løft ut av pannen og avkjøl på rist. Fortsett til du har stekt alle sammen.