Rukshana Arshad

Rukshana Arshad om hvordan hun lærte å lage norsk mat da hun kom til Norge - og hvor mye hun likte det. 

Rukshana Arshad - Mat og meg - Memoar

les mer

Rukhsana kom til Norge i 1974 med mannen sin, hun forteller hvordan det var å bo i Norge på den tiden. Hun jobber som kontaktlærer på en skole i Tøyen, og har snart jobbet der i 24, 25år. Rukhsana har to gutter og 6 barnebarn. Rukhsana har en del minner fra da hun flyttet til Norge for første gang. Da hun kom til Norge, var hun helt sjokkert over hvordan det var-Enangrunnene var huset hun bodde i. I Karachi, Pakistan bodde hun i et stort hus og der hadde hun både eget rom og alt var tilegnelig i huset.Toalett og dusj altså badet var i huset, men som hun forteller her i Norge var det ikke slik. For å gå på do måtte hun ned til gården og får å dusje måtte de dra ned til Grønland område.

intervjulogg

00:00:01 Intervjuer introduserer 

00:00:16 Ruksana forteller om seg selv 

00:00:47 Hvor jobber du? 

00:01:03 Hvordan var det å komme til Norge i 1974?

00:01:21 Er fra storbyen Karachi.

00:02:13 Huset hun bodde i.

00:02:48 Leide rom, bodde sammen med en eldre kvinne. 

00:03:10 Fant egen leilighet.

00:03:38 Hadde et lite kjøkken. 

00:04:23 Hvordan var det å lage mat i kjøkkenet.

00:04:38 Kjøtt/ kylling måtte slakte selv.

00:04:57 Spiste mat uten kjøtt. 

00:05:26 Hvordan var det å lage mat, med tanke på de varene dere fikk tak i? 

00:06:02 Smaken på maten hun lagde Ikke så mye smak. 

00:06:22 Lærte å lage mat fra sine venner.

00:07:05 Utfordringene var krydde. 

00:07:30 Barndomsminner. 

00:07:58 Pleide å spise nehari om vinteren Nehrai.

00:08:33 Likte all type mat Dahi Bhalle.

00:09:08 Retter du liker å lage.

00:10:18 Hva betyr mat for deg?

00:10:57 Kan mat hjelpe å bli kjent med andre? 

00:11:53 Halwa puri en rett som spiser tidlig på morgen. 

00:13:55 Mat rundt høytider Halwa puri, rundstykker, shami kebab. 

00:14:22 Dessert retter seviyan.

00:16:09 Takker for intervju.