Rukshana Arshad om hvordan hun lærte å lage norsk mat da hun kom til Norge - og hvor mye hun likte det.
Rukshana Arshad - Mat og meg - Memoar
Rukhsana kom til Norge i 1974 med mannen sin, hun forteller hvordan det var å bo i Norge på den tiden. Hun jobber som kontaktlærer på en skole i Tøyen, og har snart jobbet der i 24, 25år. Rukhsana har to gutter og 6 barnebarn. Rukhsana har en del minner fra da hun flyttet til Norge for første gang. Da hun kom til Norge, var hun helt sjokkert over hvordan det var-Enangrunnene var huset hun bodde i. I Karachi, Pakistan bodde hun i et stort hus og der hadde hun både eget rom og alt var tilegnelig i huset.Toalett og dusj altså badet var i huset, men som hun forteller her i Norge var det ikke slik. For å gå på do måtte hun ned til gården og får å dusje måtte de dra ned til Grønland område.
00:00:01 Intervjuer introduserer
00:00:16 Ruksana forteller om seg selv
00:00:47 Hvor jobber du?
00:01:03 Hvordan var det å komme til Norge i 1974?
00:01:21 Er fra storbyen Karachi.
00:02:13 Huset hun bodde i.
00:02:48 Leide rom, bodde sammen med en eldre kvinne.
00:03:10 Fant egen leilighet.
00:03:38 Hadde et lite kjøkken.
00:04:23 Hvordan var det å lage mat i kjøkkenet.
00:04:38 Kjøtt/ kylling måtte slakte selv.
00:04:57 Spiste mat uten kjøtt.
00:05:26 Hvordan var det å lage mat, med tanke på de varene dere fikk tak i?
00:06:02 Smaken på maten hun lagde Ikke så mye smak.
00:06:22 Lærte å lage mat fra sine venner.
00:07:05 Utfordringene var krydde.
00:07:30 Barndomsminner.
00:07:58 Pleide å spise nehari om vinteren Nehrai.
00:08:33 Likte all type mat Dahi Bhalle.
00:09:08 Retter du liker å lage.
00:10:18 Hva betyr mat for deg?
00:10:57 Kan mat hjelpe å bli kjent med andre?
00:11:53 Halwa puri en rett som spiser tidlig på morgen.
00:13:55 Mat rundt høytider Halwa puri, rundstykker, shami kebab.
00:14:22 Dessert retter seviyan.
00:16:09 Takker for intervju.