Sabah EIsa

Sabah EIsa - Mat og meg - Memoar

les mer

Dette intervjuet skjedde i strømmen i huset til Sabah Eisa 06/12/2021. Hovedtemaet i dette intervjuet er hva mat er for Sabah og mat fra forskjellige kulturer. Det blir mye snakk om forskjellige matretter som er opprinnelig fra Sudan og andre land i midtøsten. Det blir også snakk om morsomme situasjoner i kjøkkenet og forskjell mellom mat i forskjellige land.

intervjulogg

0.00-00.50 Bli kjent med sabah. hun er 38 år og er fra sudan. hun er gift og har 4 barn. Hun har vært i norge i 5 år.

00.50-03.47 Hun snakker om hvor hun har bodd før. hun bodde i Sudan og Saudi arabia. hun snakker om hva forskjellen i Saudi arabia og Sudan er. hun finner den største forskjellen er maten, og hvilke matretter de velger å spise sammen. Hun snakker også om forskjellige typer mat som hun ser forskjeller i på hvordan de lager i Sudan og Saudi Arabia.

03.47-04.57 Hun snakker om hvilke forskjeller hun opplever i Norge og Sudan. den største forskjellen hun opplever er i krydderet, i Norge bruker de ikke så mye krydder, men i Sudan bruker de mye krydder i maten de lager.

04.57-07.59 Hun forteller om mat som hun ikke er så glad i å spise som hun lærte å lage her i norge som malfouf. Hun snakker om mat som hun smakte i norge som hun likte. hun likte laks og makrell. hun forteller om at hun har prøvd nye matretter fra norsk kultur, men resultatet hun fikk var ikke så god.mat som hun ikke likte og likte som hun smakte for første gang i norge.

07.59-08.38 Hun snakker om hva mat er for henne. hun sier at mat er livet. hun forteller om hva mater for henne

08.38-09.22 Hun forteller at mat er en kommunikasjons måte mellom henne og vennene hennes, som ikke bor så langt fra henne.

09.22-14.24 Hun forteller om at hun inviterte norske venner av mannen hennes på å spise bare Sudansk mat. de likte maten godt. hun snakker om forskjellige matretter hun laget for dem og hvordan hun lagde dem.prøve andre kulturer sin mat

14.24-18.19 Hun forteller om hva hun lærte fra de vennen, og at de inviterte dem til middag. hun snakker om hva vennene lagde til dem. hun opplever om forskjell på hva Norske og Arabere lager mat med. Arabere lager mest mat med kjøtt, men Norske bruker mye grønnsaker.

18.19-21.20 Hun forteller om en morsom situasjon hun har vært i som er knyttet til mat. morsom situasjon som er knyttet til mat.